De spaarkredietlening een aantrekkelijke financiering.

Een spaarkredietlening is combinatie van lenen en sparen.

spaarkredietlenigHet kenmerkende van een spaarkredietlening is dat u met elke termijnbetaling het bedrag bij elkaar spaart waarmee u ten slotte in een keer uw lening kunt aflossen.

Een termijn bestaat namelijk uit de rente die u iedere maand over het saldo betaalt en uit een premie voor een spaarpolis. Deze spaarpolis moet over 15 jaar de krediet-som van de spaarkredietlening dekken. Het geld dat mocht overblijven, krijgt u dan alsnog in handen.

De rente die u iedere maand betaalt is aftrekbaar voor de belastingen. Bovendien is de spaarwinst, dus dat deel dat u boven de aflossing van de lening overhoudt, belastingvrij. Op deze manier betaalt de fiscus dus dubbel mee aan dit unieke product waarin een geldlening en een spaarverzekering gecombineerd worden.

Voorbeeld van een een spaarkredietlening:

De heer K. sloot een spaarkredietlening bij KSN af. Het kredietbedrag bedroeg € 50.000,-. Zijn maandelijks te betalen termijnen bestaan nu uit de rente op het kredietbedrag dat openstaat en uit de premie voor de spaarpolis. Deze termijnen betaalt hij 15 jaar lang. Als deze periode voorbij is, zal de lening van € 50.000,- afbetaald kunnen worden door het geld dat hij met de spaarverzekering heeft opgebouwd. En stel dat het eindbedrag van de spaarpolis € 55.000,- is, dan houdt de heer K. ook nog eens € 5.000,- belastingvrij in handen over!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s