Benieuwd naar uw maximale hypotheek?

Je Maximale hypotheek laten berekenen.

verschillende hypothecaire leningenOp de website van FX.nl staat een handige tool waarmee u gratis uw maximale hypotheek kunt berekenen. Klik op “Hypotheken” en vervolgens op “Berekenen”. Dan ziet u in één oogopslag uw maximale hypotheek en bijbehorende maandlasten.

Richtlijnen voor een maximale hypotheek te berekenen.

In een poging om te voorkomen dat huishoudens zich te diep in de hypotheekschulden steken, is vanuit het Ministerie van Financiën en De Nederlandsche Bank vorig jaar aangedrongen op strengere normen ten aanzien van de hoogte van de woonquote.

Dit heeft geleid tot een door de banken zelf opgestelde richtlijn die de kredietruimte voor huizenkopers sins 1 januari 2007 hebben beperkt tot gemiddeld 4,5 keer het bruto jaarinkomen. Dit gemiddelde biedt wel ruimte voor een gedifferentieerde aanpak, waarbij huishoudens afhankelijk van hun inkomensvooruitzichten meer of minder kunnen lenen. Elke lening die afwijkt van de gestelde inkomensnorm dient echter gerapporteerd te worden aan de Autoriteit Financiële Markten.

Eerst je hypotheek laten berekenen.

Het berekenen van de maximale hypotheek is dan ook eenvoudig. Kijk wat u jaarlijks bruto verdient en tel daar het inkomen van uw partner bij op. Dit bedrag maal 4,5 is het bedrag dat u maximaal kunt lenen. Bent u hoog opgeleid en staat u aan het begin van uw carrière? Dan kunt u waarschijnlijk iets meer lenen. Net zoals wanneer u over veel eigen geld beschikt. Bij  FX.nl kan voor u een berekening op maat altijd terecht,na je berekening kan je kiezen voor verschillende hypothecaire leningen waar jij de beste keuze uit kan maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s