Lenen met een uitkering

De meest voorkomende vorm van lenen is het geld lenen met een uitkering. Velen van ons denken dat het lenen van geld niet mogelijk is wanneer u een uitkering ontvangt. Het is natuurlijk niet de verstandigste keuze om geld te lenen wanneer u een uitkering ontvangt, maar het is wel een mogelijkheid.

Er zijn verschillende manieren om geld te lenen. Of het mogelijk is om een lening af te sluiten hangt af van het type uitkering die u ontvangt. Ontvangt u een bijstandsuitkering dan is het voor u geen mogelijkheid om een lening af te sluiten. Bij een WW, WaJong of een arbeidsongeschiktheidsuitkering is er wel een mogelijkheid om geld te lenen. Ook u leefsituatie speelt een factor bij de bank of financiele instelling waar u de lening gaat afsluiten. De kans is groter om nog een lening af te kunnen sluiten wanneer u een partner heeft die wel een baan heeft.

Soms komt het voor dat er wordt geleend om eerder leningen te kunnen overbrengen tot een lening welke een lagere rente heeft. Op deze manier bent u voordeliger uit met uw lening. Het kan zo zijn dat u via de bank geen lening af kunt sluiten. Is dit ook het geval bij u dan kunt u altijd nog kijken naar de renteloze lening. Over de renteloze lening staat op onze site ook een artikel, hierin kunt u precies lezen wat een renteloze lening inhoud. U leent als het ware geld bij familie of vrienden en hier hoeft u dan geen rente over te betalen. Maar het is niet altijd de slimste manier van geld lenen. Lenen van geld bij vrienden of familie kan altijd tot nare situaties onderling leiden. Goed nadenken voordat u een lening afsluit is heel erg belangrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s